Dierfysio Tessa

Fysiotherapeut voor dieren Tessa Jannink

Over Dierfysio Tessa

Mijn naam is Tessa Jannink, sinds 2008 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en sinds 2016 afgestudeerd als dierenfysiotherapeut. Ik werk als humaan fysiotherapeut bij Paramedisch Advies Centrum Aalsmeer (PACA) en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk als dierenfysiotherapeut. Van jongs af aan ben ik actief in de paardensport en ik ben de opleiding dierfysiotherapie gaan doen om mijn eigen paard nog optimaler te kunnen begeleiden in de wedstrijdsport.

Op mijn tiende ben ik begonnen met paardrijles op een manege en op mijn 14e kocht ik van mijn eigen spaargeld mijn verzorgpony Romy. Romy was een shetlander en omdat ik te groot was om op haar te rijden nam ik menles en al snel kocht ik mijn eerste wagentje. De hobby liep steeds meer uit de hand en uiteindelijk hebben we jaren lang met een vierspan pony’s deelgenomen aan wedstrijden. Van enkelspan tot vierspan heb ik verschillende combinaties tot het ZZ dressuur en ZZ vaardigheid gereden en zijn we met de minimarathons meerdere keren kampioen van Noord-Holland geworden.

Uiteindelijk heb ik in 2013 besloten over te stappen naar de paarden. Inmiddels heb ik drie tuigpaarden Coen (Victory x Renovo), Fenna (Baanbreker x Renovo) en Iris (Manno x Renovo). Ik start met Coen ZZ dressuur, M vaardigheid en klasse 2 samengesteld. Met Fenna start ik M dressuur, Z vaardigheid en klasse 2 samengesteld. Iris is nog jong en start ik op dit moment alleen in de dressuur klasse L en vaardigheid klasse M. Misschien zal ik in de toekomst ook wat in tweespan of tandem starten.